Vijesti 31.01.2018.

Gužve na benzinskim pumpama u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučani su pohrlili na benzinske pumpe, kako bi natočili gorivo po starim cijenama.

Nije ni čudo što se stvorila gužva, jer već sutra vozači će za rezervoar davati i više od deset maraka. I Boro Bojanić je u auto natočio do vrha zbog poskuljenja goriva od 18 feninga po litru.

“Počastiću ga sada, nasuću pun rezervoar. Puno je, ko ima mala primanja puno je i ne znam koliko, ali šta možemo što se mora mora se”, rekao je Boro Bojanić.

Dok je Boro čekao da se napuni rezervoar njegovog četvorotočkaša, stvorio se red. Neki su nasuli pun rezervoar, a neki su za deset litara izdvojili 20 maraka , da sutra ne bi morali dvije marke više. Za radnike na benziskim pumpama danas nema odmora. Kažu jedno auto prođe, drugo dođe.

Radnici benziske pumpe nisu htjeli da stanu pred kameru, ali kažu da od jutros vlada prava pomama za točenjem goriva. Posla ima više nego prethodnih dana.

Vozači za nove cijene kažu puno je, ali auto moraju voziti, pa im ne ostaje druga opcija.

– Točiću pošto je svakako prazan, ali mislim da je to puno za običnog građana, za naš standard, za situaciju kakva je u zemlji, mislim da je to nepoželjno

– Mi to promjeniti ništa ne možemo . Možemo samo sipati gorivo ili preći na plin, jeftinije je, komentari su građana.

Poskupljenje goriva je uticalo i na banjalučki prevoz za ljubimce. Zbog uvođenja akciza i ekonomske neisplativosti jedini prevoz za ljubimce prestaje sa radom.

(ATV)