Region 19.12.2020.

GUŽVE NA GRANICAMA: Na Bregani se čeka i do šest sati

ČITANJE: 1 minuta

Saobraćaj je pojačan na svim važnijim putevima i graničnim prelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, naročito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Najveća gužva ja na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka čak i do 6 sati, na Maclju oko 2 sata, a toliko i na Pasjaku, javlja Index.

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak. Riječ o putnicima koji tranzituju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku, izvijestili su hrvatski mediji.

“Malo su pooštrene procedure kao i u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljavali li uslovima ulaska ili tranzitiranja u RH. Do 18 sati u petak prešlo je više od 9.000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tokom vikenda i sljedeći sedmica uoči praznikaa”, rekao je Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice gostujući u RTL Danas.

“Ali, ipak značajno je manji saobraćaj, za 70 odsto u odnosu na prošlu godinu ako gledamo cijeli 12 mjesec, a ovih dana smanjen je 35 do 40 posto u odnosu na prošlu godinu”, kazao je Burić.

(A.M/Banjaluka.net)