Vijesti 13.01.2016.

Hag: Državljanku BIH ubio bivši muž pa izvršio samoubistvo

ČITANJE: 1 minuta
hag ubistvo i samoubistvo
Jedna žena bosanskog porijekla ubijena je u utorak naveče u Hagu, prenosi holandski “Omroepwest”, a prema prvim saznanjima napadač je njen bivši suprug koji se potom ubio u autu.

Žena je ubijena u ulici “Loosduinse Hoofdstraat” a već ranije je imala prijetnje muža od kojeg se rastala u ljeto prošle godine, navode holandske mediji citirajući izjave ljudi koji su poznavali par.

Prema riječima prvog komšije, riječ je porodičnoj drami a žena se bojala da će joj djeca biti oteta nakon razvoda zbog čega je policija već jednom dolazila na njihova vrata. I pored nastojanja medija, policija ne želi još uvijek otkriti ime žrtve jer o tome prvo moraju biti informisani članovi familije, kako je rečeno.

U međuvremenu policijski službenici iz Haga otkrili su auto u kojem je pronađen muškarac s prostrijelnom ranom u glavi a ono što je najviše izazvalo spekulacija i zaintrigiralo bosanskohercegovačke građane u Holandiji je podatak da je auto imalo diplomatske tablice što upućuje na moguće bh. državljane iz neke od diplomatskih misija BiH u Hagu.

Ubistvo je zaprepastilo bh.zajednicu u zemlji tulipana a ambasador Ahmet Halilović je negirao mogućnost da je riječ o nekome od osoblja Ambasade BiH u Hagu i diplomatskih misija naše zemlje u glavnom gradu Holandije.

-Tačno je da je korišteno auto s diplomatskim tablicama i u pitanju je državljanka Bosne i Hercegovine koja je radila u Međunarodnom sudu za Liban- kratko je izjavio ambasador Halilović uz dodatak da zvanično Ambasada BiH u Hagu još nikakav zahtjev nije dobila od holandske policije pošto je riječ o državljanki BiH.

(Avaz.ba)