Hakeri lansirali tange sa zastavom Islamske države

tange_islamska_drzava

Hakerska grupa Anonimus lansirala je novu modnu liniju donjeg veša sa oznakama Islamske države.

Cilj tog trolovanja u vidu tangi sa prepoznatljivom crnom zastavom ID-a je da se “organizuje otpor islamskim teroristima i njihovo izvrgavanje ruglu”. Prema pisanju “Dejli mejla”, želja Anonimusa je da “razbjesne krvožedne džihadiste”.

“Haktivistička” grupa je i ranije napadala ID rušeći im sajtove i naloge na društvenim mrežama preko kojih regrutuje nove članove i širi svoju propagandu.

Militantna islamistička organizacija ima široko prisustvo na društvenim mrežama, sa nalozima na Tviteru, Fejsbuku, JuTjubu i Instagramu.

(Agencije)

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i