Vijesti 10.12.2019.

HALID MUSLIMOVIĆ NA SUĐENJU: “Ja sam taj koji je napadnut, branio sam se sve vrijeme”

Vještak i specijalista sudske medicine Milan Srdić opisao je današnjem ročištu povrede koje su nanesene Sonji Bašić, bivšoj partnerki pjevača Halida Muslimovića. On se tereti za krivična djela nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Vještak je ustanovio da je Bašić udarena šakom u vilicu i ugrižena za rame.

Naveo je da se zbirno radilo o lakšim tjelesnim povredama, te precizirao da je na ramenu bio vidljiv otisak zuba od ugriza srednje jačine. Istakao je da je oštećena imala više krvnih podliva i oguljotinu na leđnoj strani grudnog koša nastalu usljed pada.

Odbrana je pokušala ukazati da je Bašić bila u navodno alkoholisanom stanju, a pitali su i da li su neke od povreda mogle nastati usljed samopovređivanja,o čemu se vještak nije mogao izjasniti.

Muslimović je čak tokom ispitivanja vještaka dodao da je Bašić bila “maksimalno pijana”, što je tužilaštvo odbacilo.

“Ja sam taj koji je bio napadnut. Otiman mi je volan, ključevi… Ja sam taj koji se branio sve vrijeme,” rekao je Muslimović.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banjaluke, udarivši je nekoliko puta.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.

Danas je završeno izvođenje dokaza tužilaštva, a na narednim ročištima dokaze će izvesti odbrana, te saslušati svoje svjedoke, a predložili su i saslušanje optuženog Muslimovića.

(mondo.ba)