Svijet 15.06.2024.

Haos na dječjem rođendanu u igraonici: Srbi osumnjičeni za ubistvo u Austriji, sumnja se da su pobjegli u Srbiju

ČITANJE: 2 minute

Austrijska policija intenzivno traga za Sašom K., Milovanom D. i Sašom J. porijeklom iz Srbije nakon što su osumnjičeni za ubistvo Zlatomira J. (66) u kafiću u austrijskom Vosendorfu.

Oni su bili gosti na rođendanskoj zabavi trogodišnjeg djeteta gdje su se prvo verbalno sukobili a nakon nekog vremena došlo je i do fizičkog obračuna.

Trojica muškaraca su brutalno pretukla Zlatomira da je doživeo srčani udar zbog čega je sin morao da ga reanimira. Nasilnici su uprkos tome što su videli da sin pokušava da pomogne ocu nastavili da ga šutiraju i udaraju.

Žrtva ovog obračuna, Zlatomir J, preminuo je usled srčanog udara. Njegov sin, Zlatan (29), pokušao je da ga oživi i održi u životu, ali je čovjek od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Tek kada je svjedok pozvao policiju, trojica muškaraca se pokupila i pobjegla u nepoznatom smijeru.

Državno tužilaštvo u Viner Nojštatu raspisalo je takozvanu evropsku potjernicu za državljanima Srbije.

Glavni osumnjičeni (45) za ovo djelo inače je višestruko osuđivan, a kako prenose austrijski mediji, on je prvi nasrnuo na Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana.

Međutim, kako prenose austrijski mediji, osumnjičeni su poslije sukoba pobjegli automobilom u nepoznatom pravcu, a navodno se nalaze u Srbiji.

Podsećanja radi, 29. maja ove godine, trojica Srba, inače, koji su u srodstvu (otac, sin i nećak) brutalno su nasrnuli na oca i sina kada su ih tukli, kako prenose austrijski mediji, i rukama i nogama, da bi stariji čovek usled zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Austrijska policija uveliko traga za njima, a iza ovakvog napada navodi se da se krije svađa između dve porodice koje su već dugo u zavadi, piše OE24.