Region 23.08.2021.

HAOS NA HVARU: Iznajmljivači brodica se tuku za goste i jedni druge bacaju u more (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Sa ostrva Hvar ružne scene uprkos neočekivano dobroj sezoni. Hrvatski mediji objavili su nekoliko videa na kojima se lokalni stanovnici svađaju, naguravaju i tuku zbog gostiju na hvarskoj rivi.

Bez obzira što je broj turista u Dalmaciji mimo svih očekivanja, izgleda da je na Hvaru borba za svakog gosta.

“Sve se ovo dogodilo zadnjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata. Naprimjer, nekidan je jedan čovjek drugom ukrao goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam, kazao je čitatelj koji je svjedočio ružnim scenama”, kazao je čitalac Slobodne Dalmacije koji je svjedočio ružnim scenama.

Cjelokupnu situaciju komentarisao je i gradonacelnik Hvara, Rikardo Novak.

“Uvijek je bila borba među njima i čuo sam prije nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je tačan razlog tome stvarno ne znam. Svako od njih ima svoja mjesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rješavamo na način da interveniraju naši redari i policija ako treba. No, svakako uvijek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može riješiti, kazao je gradonačelnik Novak.

(N.S)