Svijet 08.01.2023.

Haos u Brazilu: Bolsonarove pristalice upale u predsjedničku palatu i Kongres (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Pristalice bivšeg predsjednika Brazila Žaira Bolsonara upali su danas u predsjedničku palatu, zgrade Kongresa i Vlade u Braziliji, prenio je Skaj njuz pozivajući se na izjave očevidaca.

Britanska mreža navodi da su, prema fotografijama sa društvenih mreža, nekoliko hiljada ljudi, od kojih su mnogi obučeni u žute i zelene boje, išli ka zgradi Kongresa u glavnom gradu Brazila

Pretpostavlja se da su pristalice probile blokadu koju su postavile bezbjednosne snage i upale u zgrade Vlade, dodaje Skaj njuz.

Demonstranti su upali na parking kancelarije predsjednika države, javlja CNN, prenose Nezavisne.

Dramatične scene odigrale su se sedam dana nakon inauguracije novog ljevičarskog predsjednika Luiza Injasia Lule da Silve. Pristaše Bolsonara odbijaju prihvatiti da je izgubio izbore te su probili barijere i ušli u zgradu u glavnom gradu Brasiliji.

Demonstranti su razbili prozore na zgradi i kampovali su u blizini. Pozivaju na vojnu intervenciju i ostavku da Silve, poznatijeg kao Lula, koji je porazio svog protivnika krajnje desnice na izborima u oktobru. Novi predsjednik Lula je trenutno u državi Sao Paulo na službenom putu.

(Z.M)

Prigovori i ispravke
VIŠE SA WEBA

Oznake: Brazil