Sport 02.02.2023.

HAOS U DINAMU: Saradnici Mamićevog konkurenta Antolića optužuju za teror

ČITANJE: 2 minute

Nekoliko uposlenika Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba prije pet dana podnijelo je tužbe klupskoj komisiji za dostojanstvo na člana Uprave Krešimira Antolića.

Naime, zaposleni i kolege ga optužuju za laži, teror, prijetnje, seksualno uznemiravanje i lažno predstavljanje, piše Večernji list.

Tužbe su, kako se navodi, podnijeli Antolićeva saradnica, članica Upravnog odbora Amra Peternel i šef skauting službe Marijan Vlak.

Zaposleni tvrde da je Antolić na portalima za komentare angažovao firmu koja je klevetala rivale u Dinamu i bivšeg trenera Nenada Bjelicu.

Nakon ovih navoda, oglasio se i Antolić.

“Poštovani, povodom navoda iz Vašeg upita mogu potvrditi da sam 31.1.2023. godine od zaposlenih u klubu koji su nadležni za prijem i rješavanje pritužbi u vezi sa zaštitom dostojanstva radnika obaviješten da me je pet radnika GNK Dinamo prijavilo za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mjestu. U skladu s pravilnikom o radu GNK Dinamo i članom 134. zakona o radu, dobio sam zahtjev za izjašnjenje povodom navoda u prijavama. Rok za izjave ističe sutra, a ja ću u roku poslati svoju detaljnu izjavu. S obzirom na to da su u skladu sa članom 134. stav 10. zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajne povjerljivosti, ne mogu detaljnije da govorim o detaljima svojih izjava, osim što odbacujem sve navode od prijava kao laži i konstrukcije, u cilju moje javne diskvalifikacije. Prijave smatram nastavkom kampanje koja se protiv mene javno vodi skoro dva mjeseca jer sam se otvoreno suprotstavio nezakonitim pokušajima uticaja na poslovanje kluba od interesne grupe koju vodi Zdravko Mamić, kao i njega pokušava da me ukloni kao legitimnog člana Upravnog odbora GNK Dinamo”, rekao je Antolić i dodao:

“U narednim danima poduzet ću sve zakonom predviđene zakonske mjere u cilju zaštite ličnog dostojanstva i profesionalnog ugleda te zaustavljanja ovakvog širenja laži o meni i mom radu u GNK Dinamo.”

Inače, Izvršni odbor Dinama danas je smijenio članove Nadzornog odbora koji su bliski Mamiću – presjednika Miroslava Rožića, Nikolu Polaka i Andreja Menigu te Damira Zorića koji je u Izvršnom odboru.

(SB)

Oznake: Dinamo