Vijesti 02.08.2021.

HAOS U RAČI KOD BIJELJINE: Muškarac mačetom povrijedio više osoba na Savskoj regati

ČITANJE: 1 minuta

Goran Đ. uhapšen je zbog sumnje da je juče prilikom održavanja Savske regate u mjestu Rača kod Bijeljine mačetom povrijedio više osoba, potvrđeno je za Srpskainfo.

Tokom regate dešavao se pravi haos i došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više osoba, te je tom prilikom Goran mačetom povrijedio nekoliko osoba.

Nijedna osoba nije životno ugrožena, ali ih je više medicinski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina.

– Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, policijski službenici aktivno su sprečavani u primjeni svojih policijskih ovlaštenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile. Tom prilikom uhapšen je G.Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugima učesnicima intenzivno traga. Većina osoba je pobjegla sa lica mjesta, kako kopnenim, tako i vodenim putem – pojasnila je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identifikovanju svih osoba koje su učestovale u navedenom događaju.

(SB)