Sport 27.11.2022.

Haotične scene nereda u Briselu, Marokanci podivljali nakon utakmice u Kataru (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Tokom i nakon utakmice između Maroka i Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru na ulicama Brisela vidjeli smo haotične scene koje su priredili marokanski navijači.

Kao što je to poznato, veliki broj Marokanaca živi i radi u Belgiji, a danas je njih 150 napravilo brojne incidente na ulicama Brisela. Razlog je utakmica između Maroka i Belgije koja se igrala u Kataru.

Marokanci su slavili rezultatom 2:0, ali to nije spriječilo da navijači ove zemlje u Belgiji naprave prave nerede.

U brojci od 150 navijača, Marokanci su palili i razbijali automobile koji su prolazili ulicom. Napetost je krenula nakon što je sudija poništio gol Hakima Ziyecha zbog ofsajda u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0.

 

Marokanci su tada podmetnuli požar u velikoj kanti za smeće i ispalili su vatromet i brojna pirotehnička sredstva. Napetost je porasla nakon utakmice, a na društvenim mrežama objavljeni su snimci s ulica Brisela koji pokazuju da je tamo bio pravi haos, prenosi Klix.ba

 

Intervenisala je policija i sukob s navijačima trajao je nekoliko minuta. Marokanci su odgovorili bacanjem kamenja u pravcu policije.  Takođe, navijači reprezentacije Maroka vrijeđali su okupljene novinarske ekipe, kao i prolaznike Belgijance.

Neposredno prije 16 sati saobraćaj je zatvoren u jednoj od bitnijih četvrti u Boulevardu du Midi. Policija je morala intervenisati vodenim topovima.

(Z.M)

Oznake: Brisel, Maroko, Neredi