Vijesti 13.01.2023.

Hapšenja po potragama, među njima i lice sa Interpolove potjernice

ČITANJE: 2 minute

Granična policija BiH uhapsila je šest lica koje potražuju policija i pravosudne institucije, a među njima je i lice za kojim je beogradska kancelarija Interpola raspisala potjernicu.

Državljanin BiH čiji su inicijali E.B. (55) uhapšen je na graničnom prelazu Gradina nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog polnog uznemiravanja.

Ovo lice kontrolisano je juče na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Gradina i predat je službenicima Policijske uprave Prijedor, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Jedinica Ganične policije BiH u Gradišci uhapsila je lice čiji su inicijali N.P. (28) za kojim je policija iz Teslića raspisala potragu zbog tjelesne povrede. Ovo lice kontrolisano je na izlasku iz BiH i predato je službenicima Policijske stanice Teslić.

Službenici Granične policije BiH na Aerodromu Sarajevo uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali I.G. (58) koji je bio na letu iz Sofije nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog teške krađe. On je predat službenicima sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na graničnom prelazu Upci na izlasku iz BiH uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali M.N. (45), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela nasilje u porodici, teška krađa i krađa.

U Brčkom je 7. januara prilikom izlaska iz BiH uhapšeno lice čiji su inicijali M.S. (29) za kojim je Osnovni sud u Zvorniku tragao radi izdržavanja kazne zatvora.

Istog dana je u Orašju uhapšem državljanin BiH čiji su inicijali E.C. (50), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšeni su predati sudskoj policiji.

(Srna)