Vijesti 13.06.2022.

Hapšenja zbog droge i iznuđivanja

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka policija uhapsila je tri lica i oduzela kokain i marihuanu, a identifikovano je i lice koje je prijetnjama iznuđivalo novac.

Lice iz Banjaluke čiji su inicijali A.M. uhapšeno je u petak, 10. juna, nakon što je kontrolom automobila kojim je upravljalo, pronađen i oduzet kokain, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Istog dana uhapšena su i lica čiji su inicijali D.Đ. i B.M. iz Austrije, nakon što je lice D.Đ. neposredno prije legitimisanja odbacilo džoint. Kod lica B.M. pronađena je providna vrećica u kojoj se nalazila marihuana, koja je oduzeta.

O ovim događajima obaviješten je dežurni sudija Odjeljenja za prekršaje Osnovnog suda Banjaluka, koji je naložio da se uhapšenima uruče prekršajni nalozi.

Lice čiji su inicijali V.Š. prijavilo je u petak Policijskoj upravi Banjaluka da ga je od maja do dana prijave više puta telefonom pozivalo lice Đ.D. i još jedno muško lice koja su mu uz prijetnje iznudila 1.050 KM, te tražila da se uplati još 1.250 KM.

Operativnim radom policija je isti dan identifikovala lica Đ.D. i N.J. i u službenim prostorijama izvršila kriminalističku obradu nad Đ.D.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu sve potrebne radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela iznuda, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor juče su oduzeli putničko vozilo “folksvagen” od lica I.D. koje je vozilo sa 2,42 promila alkohola u organizmu. Ovo lice je lišeno slobode do otrežnjenja.

Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je riječ o povratniku u činjenju prekršaja i da za kazne duguje 8.650 KM.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka juče je evidentirano devet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo povrede.

(Srna)