Region 09.12.2022.

HAPŠENJE U CRNOJ GORI: Specijalni tužilac iza rešetaka, osumnjičen da je bio u kavačkom klanu

ČITANJE: 1 minuta

“Specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je jutros uhapšen, sredinom 2020. godine postao je pripadnik “kavačkog klana”, saopštilo je danas Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore navodeći inicijale osumnjičenog.

Tužilaštvo navodi da se osumnjičenom stavlja na teret da je od sredine 2020. pripadnik kriminalne organizacije “kavački klan” čiji je zadatak bio da “kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije”.

Kako su pojasnili u saopštenju, Čađenović je onemogućavao i da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka.

U saopštenju se navodi da je specijalni tužilac saslušan danas u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva navode da je Čađenović saslušan u prisustvu branioca, da je iznio odbranu i da nije priznao krivična djela za koja se sumnjiči, niti odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

“Nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor”, dodaju iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Čađenoviću je poslije saslušanja određeno zadržavanje do 72 časa. On je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja, prenosi mondo.ba.

(SB)