Vijesti 10.03.2016.

Haris Silajdžić oženio pjevačicu Selmu Muhedinović

ČITANJE: 2 minute
silajdzic
Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh diplomatije i Selma Muhedinović (41), nekada uspješna pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu u jednom sarajevskom restoranu. Informaciju je juče potvrdila i Selma Muhedinović, izabranica nekadašnjeg lidera i osnivača Stranke za BiH.

Povukao se iz politike

– Da, tačno je da smo se vjenčali. Hvala vam na čestitkama – kratko je Selma kazala za “Dnevni avaz“.

Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

Silajdžić je najduže bio u braku s Mostarkom Majom Zvonić, s kojom ima i sina Mirzu. Dok su bili u bračnoj zajednici, Maja se rijetko pojavljivala u javnosti, a kako su mediji objavljivali, ona danas živi u Istanbulu i to u ulici Alije Izetbegovića.

Brak u Prištini

Nekada jedan od najmoćnijih bh. političara, prije braka s Mostarkom uplovio je u bračne vode s albanskom političarkom Ljuljetom Vunići (Luljeta Vuniqi).

Upoznali su se kada je Silajdžić doktorirao na Univerzitetu u Prištini, a radio je i na tamošnjem Institutu za istoriju. Vunići je jedna od najaktivnijih žena u civilnom društvu Kosova. Prije dvije godine postala je dio tima i stranke tadašnjeg premijera Hašima Tačija.

Muhedinović: Bolje mi je bez objektiva i novinara

selma

Selma Muhedinović, sada Silajdžić, nakon povlačenja s estrade i okončanja muzičke karijere nije se eksponirala u javnosti.

Juče je u kratkom razgovoru kazala da joj je mnogo bolje bez „novinara i objektiva fotoaparata“. Ostala je upamćena kao plavokosa djevojka lijepog glasa, sa svojim pjesmama “Šta da radim s tobom ja“, “Šeherzada“, “Pazi da se ne zaljubiš“, “Ne, ne, ne, ne“…

(Avaz)