Vijesti 25.10.2021.

HARTMAN: Austrija očekuje BiH kao snažnog partnera u EU

ČITANJE: 1 minuta

Ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman istakla je da je za Austriju posebno važna politička budućnost BiH – kao snažnog partnera u EU.

Sada je na BiH, da hitno preduzme neophodne političke i pravne korake – navela je Hartmanova u video-poruci povodom austrijskog Nacionalnog praznika 26. oktobra.

Hartmanova je pozvala sve Austrijanke i Austrijance i sve prijatelje i partnere Austrije u BiH da zajedno obilježe praznik koji se zbog trenutne epidemiološke situacije i ove godine obilježava u digitalnoj formi, saopšteno je iz Ambasade Austrije u BiH.

Ona je izrazila ponos zbog solidarnosti Austrije i radost zbog donacije pola miliona doza vakcina za građane BiH, navodi se u saopštenju.

– Naš moto glasi da “niko u Austriji nije siguran, sve dok nisu sigurni svi ljudi” – istakla je Hartmanova.

Hartmanova je naglasila da je bezbjednost BiH od izuzetnog značaja za Austriju, ističući da to pokazuje dugogodišnje, kontinuirano prisustvo austrijskih vojnika u ovoj zemlji.

– Jasno se zalažemo za nastavak ovog angažmana za mir i bezbjednost u okviru Eufora – dodala je Hartmanova.

Ona je podsjetila da je u septembru austrijska Vlada pružila posebnu podršku austrijskoj izvoznoj privrednoj djelatnosti i pokrenula inicijativu pod motom “Refokus Austrija”.

Od sutra austrijska Ambasada u Sarajevu povodom Nacionalnog praznika pokreće kampanju prikazivanja razglednica sa prizorima iz cijele Austrije.

Zbog toga će u narednih sedam dana na LED reklamnim ekranima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru biti prikazana Austrija iz različitih uglova.

(SB)

Oznake: Ulrike Hartman