Hasanbašiću određen pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jedomjesečni pritvor Mustafi Hasanbašiću zvanom Muća iz Tešnja, osumnjičenom za pokušaj ubistva policajaca u Doboju.

Sudija za prethodni postupak prihvatio je prijedlog republičkog tužioca za određivanjem pritvora pa će Hasanbašić narednih mjesec dana provesti u KPZ Banjaluka.

Pritvor je određen po svim tačkama koje je predvidio zatvor, odnosno opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemiravanja javnosti.

Hasanbašić je 9. marta u popodnevnim časovima ispalio čitav šanžer na policijsku patrolu koja ga je pokušala zaustaviti u mjestu Miljkovac kod Doboja.

Nakon pucnjave u kojoj pukom srećom nijedan policajac nije bio pogođen, Hasanbašić se nije zaustavio.

Napao je jednog policajca i nanio mu teške tjelesne povrede, a zatim pobjegao. Policijska patrola je namjeravala zaustaviti Hasanbašića, jer je za njim bila raspisana potjernica jer se nije javio na odsluženje pravosnažne zatvorske kazne zbog ubistva i razbojništva.

(EuroBlic)

Čubrilović otvorio brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Desetu brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018” koja je okupila 40 takmičara iz cijele BiH. Čubrilović je rekao da ova trka važna za razvoj, unapređenje i popularizaciju auto-sporta, ali i afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske. “Ova trka je sklop svega onoga što treba da

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je