Hasanbašiću određen pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jedomjesečni pritvor Mustafi Hasanbašiću zvanom Muća iz Tešnja, osumnjičenom za pokušaj ubistva policajaca u Doboju.

Sudija za prethodni postupak prihvatio je prijedlog republičkog tužioca za određivanjem pritvora pa će Hasanbašić narednih mjesec dana provesti u KPZ Banjaluka.

Pritvor je određen po svim tačkama koje je predvidio zatvor, odnosno opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemiravanja javnosti.

Hasanbašić je 9. marta u popodnevnim časovima ispalio čitav šanžer na policijsku patrolu koja ga je pokušala zaustaviti u mjestu Miljkovac kod Doboja.

Nakon pucnjave u kojoj pukom srećom nijedan policajac nije bio pogođen, Hasanbašić se nije zaustavio.

Napao je jednog policajca i nanio mu teške tjelesne povrede, a zatim pobjegao. Policijska patrola je namjeravala zaustaviti Hasanbašića, jer je za njim bila raspisana potjernica jer se nije javio na odsluženje pravosnažne zatvorske kazne zbog ubistva i razbojništva.

(EuroBlic)

“WINTER OPEN” Banjalučke plesačice briljirale u Zagrebu

Plesači banjalučkog Plesnog kluba “Blok” takmičili su se proteklog vikenda na Internacionalnom turniru “Winter Open”, koji je održan u Zagrebu. Hip-hoperi i latino plesačice postigli su značajne rezultate u kategorijama solo, duo i grupa Posebno su se istakle Nora Pastir, osvojivši zlato za pionirski solo i za grupnu izvedbu, ali i Barbara Đekić za prvo

AS Holding kraj godine obilježio drugim eventom „Innovation day“

Proteklog vikenda u hotelu Vučko na Jahorini kompanije Klas, Vispak, Sprind, As d.o.o., Oaza i druge koje su u sastavu najveće bh. grupacije, prisustvovale su drugom Innovation day-u, koji se održao u organizaciji AS Holdinga i Inkubatora društvenih inovacija „Munja“. Interni projekat inovacija i ušteda započeo je početkom ove godine sa ciljem motivisanja uposlenika da