Hasanbašiću određen pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jedomjesečni pritvor Mustafi Hasanbašiću zvanom Muća iz Tešnja, osumnjičenom za pokušaj ubistva policajaca u Doboju.

Sudija za prethodni postupak prihvatio je prijedlog republičkog tužioca za određivanjem pritvora pa će Hasanbašić narednih mjesec dana provesti u KPZ Banjaluka.

Pritvor je određen po svim tačkama koje je predvidio zatvor, odnosno opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemiravanja javnosti.

Hasanbašić je 9. marta u popodnevnim časovima ispalio čitav šanžer na policijsku patrolu koja ga je pokušala zaustaviti u mjestu Miljkovac kod Doboja.

Nakon pucnjave u kojoj pukom srećom nijedan policajac nije bio pogođen, Hasanbašić se nije zaustavio.

Napao je jednog policajca i nanio mu teške tjelesne povrede, a zatim pobjegao. Policijska patrola je namjeravala zaustaviti Hasanbašića, jer je za njim bila raspisana potjernica jer se nije javio na odsluženje pravosnažne zatvorske kazne zbog ubistva i razbojništva.

(EuroBlic)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.