Hasanbašiću određen pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jedomjesečni pritvor Mustafi Hasanbašiću zvanom Muća iz Tešnja, osumnjičenom za pokušaj ubistva policajaca u Doboju.

Sudija za prethodni postupak prihvatio je prijedlog republičkog tužioca za određivanjem pritvora pa će Hasanbašić narednih mjesec dana provesti u KPZ Banjaluka.

Pritvor je određen po svim tačkama koje je predvidio zatvor, odnosno opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemiravanja javnosti.

Hasanbašić je 9. marta u popodnevnim časovima ispalio čitav šanžer na policijsku patrolu koja ga je pokušala zaustaviti u mjestu Miljkovac kod Doboja.

Nakon pucnjave u kojoj pukom srećom nijedan policajac nije bio pogođen, Hasanbašić se nije zaustavio.

Napao je jednog policajca i nanio mu teške tjelesne povrede, a zatim pobjegao. Policijska patrola je namjeravala zaustaviti Hasanbašića, jer je za njim bila raspisana potjernica jer se nije javio na odsluženje pravosnažne zatvorske kazne zbog ubistva i razbojništva.

(EuroBlic)

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo

ŠUKALO: Vladajuća većina sprečava razrješenje predmeta Dragičević

Odbijanjem uvrštavanja u dnevni red Izmjena Zakona o krivičnom postupku i Zakona javnim tužilaštvima, vladajuća većina je stala u zaštitu kriminala i tajkuna, tvrdi Adam Šukalo, predsjednik neformalnog antikorupcionog tima Narodne skupštine RS na pres konferenciji koja je upravo završena.