Vijesti 26.10.2022.

Detalji havarije u Doboju: Eksplozija uništila zgradu koja će se morati rušiti

ČITANJE: 1 minuta

U eksploziji na “Elektro vučnoj podstanici Lipac” u istoimenom mjestu kod Doboja oštećena je zgrada koja je starije gradnje i koja će se morati rušiti, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznaju, eksploziju je uzrokovao kvar koji je doveo do eksplozije prekidača, ali na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da je juče prijavljeno da je istog dana oko pet časova ujuto došlo do eksplozije na “Elektro vučnoj podstanici Lipac” u Lipcu, područje grada Doboja, te da je došlo do prekida željezničkog saobraćaja na dijelu pruge Doboj – Šamac, Doboj – Maglaj i Doboj – Stanari.

“U navedenoj eksploziji nije bilo povrijeđenih lica. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj i vještakom elektro struke, prilikom čega su utvrdili da je do eksplozije došlo usljed tehničkog kvara na sistemu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, naveli su iz PU Doboj.

(N.S)

Oznake: Doboj, eksplozija