Region 30.01.2023.

HDZ ogorčen na Milanovića zbog stava o Srbiji, Kosovu, Rusiji i Ukrajini

ČITANJE: 1 minuta

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ponovo se obrušila danas na predsjednika Zorana Milanovića, zbog izjave da je “Srbiji oteto Kosovo”, da Krim više nikada neće biti Ukrajina, kojoj ne treba slati oružje, jer će to samo produžiti rat.

Iz HDZ-a kažu da Milanoviću nije problem da se sramoti i da se svađa sa saveznicima Hrvatske, kada treba da brani ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Grbin & Grmoja, Penava, Litre & Peović ni u ovoj tezi svog idola s Pantovčaka ne vide ‘ništa sporno’. No ne brinite, ti isti će već sutra tvrditi da su ‘najveći prijatelji Kosova i bratskog albanskog naroda’. Kada treba braniti Putina, Milanoviću nije problem sramotiti se & svađati s njenim saveznicama. A mališani ga i dalje bespogovorno slijede”, objavljeno je na Facebook stranici HDZ-a.

HDZ je ovu objavu propratio naslovima iz beogradske štampe.

Milanović je ranije danas u Petrinji izjavio da se protivi slanju ubojitih sredstava Ukrajini i poručio da je “posve jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina”, kao i da je “Kosovo oteto od Srbije”.

Slanje oružja Ukrajini će, kazao je, produžiti rat u Ukrajini.

“Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nisu isto, da Nemačka i Rusija nisu isto. Da nijedna druga država osim Rusije i SAD-a nisu isto. Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost, ovi razgovori nemaju smisla”, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u NATO misiju u Litvaniji.

(SB)

Oznake: HDZ