Vijesti 19.06.2024.

Helena Kerkez (SPS) o vanrednoj situaciji zbog potrošnje vode: “Ljeto još nije ni počelo”

ČITANJE: 1 minuta

Helena Kerkez, član Glavnog odbora SPS-a, reagovala je na proglašavanje vanredne situacije zbog prekomjerne potrošnje vode koju je najavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Koliko to Banjalučana ima bazen, ljeto još nije ni počelo, a gradonačelnik već proglašava vanredno stanje, rekla je Kerkez koja kaže da ova odluka pokazuje nesposobnost gradonačelnika da se nosi sa stvarnim problemima u gradu.

– Ako je problem u zalijevanju bašti, zar nije bilo bolje da se unaprijed planira vodosnabdijevanje? Kontrole komunalne policije i inspekcije samo će dodatno opteretiti građane. Ovo je još jedan primjer neodgovornog rukovođenja. Cijena cisterne sa vodom, koja je tri KM po kubiku, dodatno će opteretiti kućne budžete, a Kerkez naglašava da bi Grad trebao naći drugačija rješenja.

– Pozivam građane na solidarnost, ali i na razmišljanje o tome ko nas vodi i na koji način. Gradonačelnik mora prestati sa populističkim potezima i početi rješavati stvarne probleme. Ulaganje u infrastrukturu mora biti na prvom mestu u Banjaluci, kako nas ljeto ne bi iznenadilo, kao što je sada iznenadilo Stanivukovića, zaključila je Kerkez.

Oznake: SPS