Biznis 17.05.2024.

Helez u posjeti Binasu: Namjenska industrija u BiH napreduje

ČITANJE: 1 minuta

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez rekao je danas u Bugojnu, tokom posjete fabrici namjenske industrije “Binas”, da namjenska industrija u BiH napreduje i “preuzima primat na zapadnom Balkanu”.

Helez je naveo da da se usvajaju nove tehnologije i poručio da će “Binas” postati “glavni centar za namjensku industriju”.

“Drago mi je da smo čuli na sastanku da razvijamo i upaljač za male rakete za dronove samoubice, zato sam ponosan na ove radnike i menadžment”, rekao je Helez.

Osim Heleza, kompaniju su posjetili i predstavnici Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara, predstavnici EUFOR-a u BiH, te predstavnici Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Brigadir Robertino Kristijan Čobanu, doajen Asocijacije i vojni ataše Rumunije u BiH zahvalio je za mogućnost da posjeti “Binas” i izrazio uvjerenje da je ta kompanija perspektiva razvoja namjenske industrije, navodi se u saopštenju.

Direktor “Binasa” Abaz Mandžuka rekao je da je zadatak uprave kompanije da zapošljava novi kadar i da “Binas” ima već dogovorene ugovore za 2025. godinu.