Vijesti 23.02.2017.

Helikopterom hitno prebacili dvije osobe na liječenje

ČITANJE: 1 minuta

Helikopterski servis Republike Srpske uspješno je izvršio dvije hitne intervencije u jednom danu, u okviru operacija vazdušnog medicinskog transporta u Beograd i Tuzlu.

U Helikopterskom servisu Srpske Srni je rečeno da je juče u poslijepodnevnim časovima, radi daljeg medicinskog zbrinjavanja, izvršen transport pacijenta čiji su inicijali D.N. /47/ iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci na Institut za neurohirurgiju Kliničkog centra Beograd.

“Ubrzo nakon polijetanja prvog helikoptera ka Beogradu, dežurna posada primila je još jedan zahtjev iz Univertzitetskog kliničkog centra Srpske za vazdušni medicinski transport pacijenta čiji su inicijali R.Đ. /33/ sa komplikovanom dijagnozom rupture srčane aorte na dalje medicinsko zbrinjavanje u Centar za srce u Tuzli. I ova intervencija je uspješno obavljena”, istakli su u Helikopterskom servisu Srpske.

helikopterski servis rs pacijenti

Izvršenjem ove dvije operacije, Helikopterski servis Republike Srpske dostigao je broj od ukupno 69 izvršenih vazdušnih medicinskih transporta.

Ovo nije jedini slučaj kada je Helikopterski servis Srpske bio u situaciji da izvrši dvije operacije vazdušnog medicinskog transporta u jednom danu, jer je takvih slučajeva bilo i ranije, što samo potvrđuje utemeljenost osnivanja službe za Vazdušni medicinski transport koju čine pripadnici Helikoterskog servisa Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Srpske.

U prilog tome govori i činjenica da je broj zahtjeva za vazdušnim medicinskim transportom sve veći u posljednje vrijeme, a pripadnici Helikopterskog servisa sa svojom skromnom flotom vazduhoplova, ulažu sva svoja profesionalna i tehnička znanja, kao i vještine kako bi odgovorili na sve zahtjeve građana kojima je ovakav način transporta spas za život.

(Agencije)