Vijesti 17.01.2022.

Helikopterski servis RS transportuje bebu iz Trebinja u UKC radi hirurške intervencije

ČITANJE: 3 minute

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske poletjeli su ka Trebinju radi transporta bebe od pet i po mjeseci iz Bolnice Trebinje ka Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske radi hirurške intervencije i daljeg liječenja bebe.

Iz Helikopterskog servisa je potvrđeno da su zahtjev Bolnice Trebinje dobili u poslijepodnevnim časovima i da su odmah nakon dobijenog poziva i uobičajene procedure razmjene podataka između ljekara, poletjeli ka Trebinju na izvršenje vazdušnog medicinskog transporta.

I u novoj 2022. godini, pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta.

Iz Helikopterskog servisa navode i da, zajedno sa ljekarima specijalistima iz UKC Republike Srpske, organizovano i profesionalno uvijek stoje na raspolaganju za sve pozive za pomoć iz svih dijelova Republike Srpske radi što bržeg i efikasnijeg zbrinjavanja svih pacijenata kojima je vazdušni medicinski transport garancija bržeg i uspješnijeg liječenja.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske ističu da su naročito ponosni što u ovakvim situacijama, kao što je današnji međuhospitalni transport bebe, mogu svojim angažovanjem da pruže podršku građanima Republike Srpske u kratkom vremenskom roku, čime neprestano dokazuju da su istinski servis svih stanovnika Republike Srpske.

Beba uspješno trasnportovana

Čim su dobili telefonski poziv, članovi posade Helikopterskog servisa Republike Srpske uputili su se danas na jug Srpske i uspješno transportovali petomjesečnu bebu iz trebinjske bolnice u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić, dodavši da je riječ o bebi kojoj je neophodna hirurška intervencija.

– Prevezli smo majku i bebu u UKC, let je prošao bez problema, beba je odlično podnijela let i koliko znam smještena je na dječijoj hirurgiji. Iza nas je još jedan uspješno obavljen zadatak – istakao je Kusturić i naglasio da je svima u timu Helikopterskog servisa srce puno svaki put posebno kada uspješno transportuju najmlađe.

Poziv su dobili u poslijepodnevnim časovima i odmah nakon toga, u skladu sa redovnom procedurom razmjene podataka među ljekarima, odletjeli su u Trebinje.

Od početka ove godine, heroji neba, kako ih od milja zovu građani od Novog Grada do Trebinja, kojima su bili na usluzi tokom hladne zime 2012. te u poplavama 2014. godine, uspješno su obavili i medicinski transport trudnice.

– Tokom prošle godine imali smo četrdesetak medicinskih evakuacija, a za dvije godine bilo je dvadesetak pedijatrijskih evakuacija – istakao je prvi čovjek Helikopterskog servisa RS.

U novoj 2022. godini, pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta.

Kusturić kaže da su ponosni kada mogu svojim angažovanjem da pruže podršku građanima u kratkom vremenskom roku, čime neprestano dokazuju da su servis svih stanovnika Srpske.

Iz Helikopterskog servisa navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta.

(Srna/SB)