Vijesti 21.04.2016.

Herojski čin Dragana Vekića: Savladao mladića koji se htio se ubiti

ČITANJE: 2 minute
mladic
Mladić od oko 30 godina iz okoline Gradiške došao je u moju trgovinu i od trgovkinje tražio list papira, na koji je potom napisao da će se ubiti, te je izašao. Istrčao sam za njim, a on je iz vozila već izvadio pušku. Savladao sam ga i spriječio da sebi presudi.

Ovo je ispričao Dragan Vekić (39), vlasnik trgovine “SD market”, u Lamincima, kod Gradiške, prisjećajući se nesvakidašnjeg događaja koji se zbio juče ujutru.

“Prvo je ušao u trgovinu i tražio gazdu. Radnica mu je rekla da sačeka, a kada sam došao, on je upitao može li dobiti olovku i list papira. Ja sam mu rekao da je to mogao uzeti i od radnice i upitao ga zašto je toliko hitno. Rekao mi je da je pitanje života. Tog čovjeka nikada u životu nisam vidio”, ispričao je Vekić.

Kada su mu dali papir i olovku, kako ističe naš sagovornik, mladić je napisao da će se ubiti zbog problema koje ima.

“Naveo je da hoće da se ubije zbog oca, koji stalno maltretira i tuče kako njega, tako i njegovih dvoje male djece”, ispričao je Vekić.

Srećom, Vekić je na vrijeme vidio šta mladić piše i uspio je da spriječi njegove namjere.

“Dok je on pisao, ja sam gledao šta piše. Potom je izašao i ja sam otišao za njim. Vidio sam da vadi veliku torbu iz auta i iz nje pušku. Oteo sam mu pušku i oborio ga”, prisjeća se Vekić.

Sve to se, kako ističe, dešavalo juče ujutru, između 11 i 12 časova, a nedugo po prijavi došla je i policija, koja je preuzela mladića i pušku.

“Moram da pohvalim angažman policije jer su brzo došli i profesionalno obavili svoj posao”, ističe Vekić.

Svjedok ovog događaja Zoran Rapić ispričao je da je, čim je mladić ušao u trgovinu, primijetio da sa njim nešto nije u redu.

“Primijetio sam da taj momak ima cijev u autu. Dragan je ispravno reagovarao. I ja bih uradio isto da Dragan nije bio tu”, rekao je Rapić.

Od policije u Gradišci, niti iz CJB Banjaluka, uprkos brojnim pokušajima nismo uspjeli dobiti komentar.

(Nezavisne)