Vijesti 11.12.2022.

Hidrološka situacija stabilna, nema opasnosti za domaćinstva

ČITANJE: 1 minuta

Hidrološka situacija na području Banjaluke je stabilna i pod kontrolom kada je riječ o bujičnim vodama, što znači da nema opasnosti za domaćinstva i naselja, izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

U pauzi sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Stanivuković je rekao novinarima da se situacija stabilizovala noćas nakon što su prestale padavine te da su gradske nadležne ekipe proteklih dana bile konstantno na terenu i pratile situaciju.

On je napomenuo da je Grad Banjaluka za održavanje i uređenje vodotoka na banjalučkom području izdvojio 600.000 KM.

Stanivuković je poručio da je grad na raspolaganju svim ugroženim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, te da su ponudili pomoć Prijedoru, kao i Kozarskoj Dubici, gdje je situacija bila najizazovnija i kojoj su poslali 100.000 vreća i mašinu za punjenje tih vreća.

Kada je riječ o snježnim padavinama, Stanivuković je rekao da su one zabilježene na području Manjače i da su već zimske službe reagovale, posipajući so i abrazivni materijal.

“Grad izdvaja više od dva miliona KM samo za čišćenje”, dodao je Stanivuković.

On je rekao da će, s obzirom na najave da se očekuje još hladnije vrijeme, biti pojačana isporuka iz gradske “Eko-Toplane” i da je grijanje poboljšano.

(Srna)