Politika 18.01.2016.

Hilari Klinton i Leonardo Di Kaprio o Putinu

ČITANJE: 1 minuta
Putin
Demokratski favorit za američkog predsjednika Hilari Klinton poručuje da poštuje ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali da mu treba pružati otpor.

Ona navodi da je sa Putinom vežu “zanimljivi odnosi uzajamnog poštovanja”, ali upozorava da mu se treba suprotstavljati i tražiti od Evrope da čini isto.

Tokom televizijske rasprave demokratskih kandidata, Klintonova je poručila da će, ako uđe u Bijelu kuću, “reteriranje” odnosa SAD i Rusije biti moguće u zavisnosti od toga šta bi Rusija mogla ponuditi zauzvrat.

Za razliku od uzdržane Klintonove, holivudski glumac Leonardo Di Kaprio ističe da bi veoma rado glumio Vladimira Putina.

U intervjuu za njemački list “Velt am Zontag” Di Kaprio navodi da je Putin “vrlo zanimljiv lik” i da bi “sa velikim zadovoljstvom odigrao tu ulogu”.

On ističe da se sa Vladimirom Putinom sreo prije nekoliko godina u Sankt Peterburgu na Forumu posvećenom zaštiti sibirskih tigrova.

– Moj Fond pruža finansijsku podršku brojnim projektima za zaštitu ovih ugroženih životinja. Putin i ja smo razgovarali o očuvanju veličanstvenih amurskih tigrova, a ne o politici – objasnio je Di Kaprio.

On priznaje da je oduševljen ruskom istorijom.

– I Lenjin bi bio vrlo zanimljiva filmska uloga. Sa zadovoljstvom bih odigrao i Raspućina. Smatram da moramo snimati više filmova o ruskoj istoriji- navodi Di Kaprio.

(Agencije)