Magazin 18.12.2015.

Hip hop zvijezda Viz Kalifa 10. jula 2016. na Exitu

ČITANJE: 2 minute
Viz Kalifa
Hip hop zvijezda i jedno od najznačajnijih muzičkih imena današnjice Viz Kalifa (Wiz Khalifa) nastupiće prvi put na ovim prostorima, 10. jula na glavnoj bini Exit festivala, najavili su organizatori.

Kalifa dolazi u Srbiju u vrhuncu svoje popularnosti, nakon što je ove godine pokorio svjetske top liste sa pjesmom “See You Again” iz filma “Furious 7”, te ujedno izjednačio Eminemov rekord od 12 nedjelja na prvom mjestu američke top liste.

Ista pjesma je dostigla vrtoglav broj od 1,2 milijarde pregleda na sajtu YouTube i tako postala najgledaniji video ove godine i jedan od tri najgledanija spota svih vremena.

Dosadašnji Kalifovi singlovi su takođe sa lakoćom dostizali sam tron svjetske hip-hop scene, pa tako u zbiru prevazilaze tri milijarde YouTube pregleda, što ovog izvođača čini jednim od najpopularnijih na svijetu.

Jednako impozantna je i Vizova lista saradnika na koju su Bruno Mars, The Weeknd, Snoop Dogg, Miley Cirus, Maroon 5, Lily Allen, will.i.am, 50 Cent i brojni drugi.

Kalifa bilježi i 10 nominacija za Gremi nagrade, među kojima je i ovogodišnja, prema mnogima i najvažnija, za pjesmu godine.

Prepoznatljiv po istančanom stilu, reper iz Pitsburga ima svoju modnu liniju, a igrao je i u nekoliko filmova, kao što je “Mac & Devin Go To High Sćool”, gdje glavnu ulogu dijeli sa Snoop Doggom.

Da je jedna od najtraženijih svjetskih zvijezda, najbolje govori činjenica da će upravo Viz Kalifa nastupiti pred milion fanova na globalno čuvenom dočeku Nove godine na njujorškom Tajms skveru.

Na Exit dolazi i trenutno najtraženiji evropski reper Stormzy, koji će nastupiti 10. jula na glavnoj bini i pokazati zašto je i zvanično najbolji MC u Evropi.

Jedan od najljepših ženskih RNB & hip-hop vokala, Ms Dynamite, nastupiće prvog dana Exita u sklopu omiljenog “X-Bass” programa i velike proslave jubileja “Playaz večeri” koja se već 20 godina održava u kultnom klubu “Fabric” u Londonu.

U okviru iste proslave, na Exitu će se predstaviti i pionir bas muzike, te jedan od osnivača “True Playaz” brenda, DJ Hype (Kevin Ford), kao i mladi Sub Zero.

Listi bas zvijezda pridružiće se i popularni dubstep rokeri Modestep, čije je aktuelno izdanje “London Road” proglašen za najbolji bas album u 2015. godini.

Na glavnoj bini Exita pridružiće mu se i Ivy Lab, trojac iz Londona, koji čine Sabre, Stray i Halogenix.

(Agencije)