Magazin 05.02.2016.

Hit u Venecueli: Gole profesorke podučavaju engleski

ČITANJE: 1 minuta
gole profesorice
Učenje nekog stranog jezika može da bude dug i mukotrpan posao, a kako bi ga olakšali, pa i uljepšali, u Venecueli su došli na ideju da časove engleskog putem interneta drže potpuno gole profesorke.

Idejni tvorci projekta “Naked language”, što u prevodu znači “ogoljeni jezik”, koji se emituje na specijalnom internet kanalu na španskom Desnudando las Notisijasu, kažu da im je cilj da atraktivnim modelima, profesorkama stranog jezika, privuku pažnju učenika.

– Jasno je da niko od zainteresovanih ljudi koji bi željeli da nauče engleski neće odoljeti da gledaju u pravcu nastavnica- rekli su oni, navodeći da očekuju da će njihov novi internet kanal postići veliki uspjeh.

Neobične metode u Venecueli podržao je i peruanski sajt Trome, koji je naveo da gole profesorke svakako pomjeraju granice učenja jezika, što može da bude izuzetno efektno.

– Tradicionalan način učenja u mnogim slučajevima nije davao zadovoljavajuće rezultate- naveli su na sajtu.

Promo video koji je objavljen na sajtu Desnudando las Notisijas prikazuje jedan primjer kako bi izgledao čas engleskog s atraktivnim damama, koje na sebi nemaju nijedan komad odjeće. Sve one izgledaju kao modeli, a njihovi učenici prikazani su tako da ne skidaju pogled s profesorki.

Sajt Desnudando las notisijas navodi da njihovi studenti nakon završenog kursa dobijaju sertifikat koji je cijenjen u svijetu.

Međutim, i pored toga, nije u potpunosti jasno da li je projekat samo jedan od načina da se zabavi javnost ili je zaista u pitanju način održavanja internet kursa engleskog jezika.

(Kurir)