Vijesti 23.01.2017.

Hladne učionice banjalučkih srednjih škola, đaci u jaknama prate nastavu

ČITANJE: 1 minuta

Zbog hladnih učionica, nastava u „Građevinskoj školi“ u Banjaluci skraćena je na 30 minuta, a problema sa lošim grijanjem imaju još srednja Ekonomska škola, Škola učenika u privredi, Tehnološka i Ugostiteljska.

Početak nastave u drugom polugodištu đaci Građevinske škole prate u jaknama, jer je izmjerena temperatura u učionicama 14 stepeni Celzijusovih.

– Škola se grijala cijelog raspusta, ali stolarija je loša, zbog čega toplota odlazi. Ubacujemo u učionice još grijalica, ali ne znam da li će instalacije toliko izdržati – potvrdio je direktor Ljuban Bajić.

Situacija je još gora u Školi učenika u privredi.

– U učionicama na prvom spratu ima tek deset stepeni Celzijusovih, a malo je bolje na višim etažama. Najbolje bi bilo obustaviti nastavu, ili bar raditi u skraćenim terminima, ali još nismo donijeli odluku- rekao je direktor Dragoljub Vuković.

Kako nam je potvrdio predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola na banjalučkoj regiji, Dušan Mišljenović, nastava je počela u svim devetogodišnjim školama, a problema sa grijanjem imaju škole „Đura Jakšić“ u Šargovcu, „Vuk Karadžić“ u Boriku i „Jovan Cvijić“ u Kočićevom Vijencu.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da su svim školama poslali saglasnost da, ukoliko imaju problema sa grijanjem, mogu odgoditi početak nastave.

(blic.rs)