Vijesti 19.11.2018.

Hladnoća smanjuje broj kupaca na gradskoj tržnici

ČITANJE: 2 minute

Dolazak hladnog vremena najviše su osjetili prodavači na gradskoj tržnici, koji uz toplu odjeću, napitke, a neki i grijalice, traže spas od hladnoće.

Uprkos niskim temperaturama, u ponedjeljak je na gradskoj tržnici bio veliki broj posjetilaca, ali, kako kažu prodavači, malo je bilo kupaca.

Prodavači kažu da, bez obzira što je ponuda raznovrsna, na šta je uticala i topla jesen,  nisu zadovoljni prodajom.

“Dok zahladi, odmah se smanji i broj kupaca”, rekla je jedna prodavačica na tržnici i dodala da je u ponedjeljak veliki broj građana bio na pijaci, ali je malo njih kupovalo voće i povrće.

“A i oni koji nešto pazare, to je u malim količinama”, kaže ona.

Zora Janjetović, takođe prodavačica, kazala je da kako dolaze hladniji dani – sve manje uspiju prodati voća i povrća, ali da kupaca još  ima, pogotovo u danima vikenda.

“Kad ima kupaca, sve se podjednako prodaje, ali kako hladnoće budu veće i približavala se zima njihov broj će se smanjiti”, dodaje Janjetovićeva, koja sedmu godinu radi na pijaci.

Kaže da im je zima najteži period jer, između ostalog, moraju da traže i kako da se zagriju i očuvaju voće i povrće.

“Ja se grijem na grijalicu jer je zdravlje najpreče”, ističe ona.

Bosiljka M., penzionerka, kaže da redovno dolazi na gradsku tržnicu, gdje kupuje voće i povrće te da joj ne smeta hladnoća.

“Na gradsku pijacu dolazim redovno da bih uzela namirnice koje su mi potrebne, ali i da vidim kako se kreću cijene voća i povrća. Sada sam kupila voće i, po mom mišljenju, cijene su pristupačne”, kazala je ona.

(Nezavisne)