Politika 05.07.2020.

Hoće li opozicija u Banjaluci na lokalnim izborima nastupiti jedinstveno?

ČITANJE: 1 minuta

Hoće li opozicija u Banjaluci na lokalnim izborima nastupiti jedinstveno, još nije jasno.

PDP je kao zajedničkog kandidata predstavila Draška Stanivukovića, ali iz banjalučkog SDS-a poručuju da ime kandidata zavisi od konačnog dogovora dvije stranke.

Najviše šanse za kandidaturu, pored Draška Stanivukovića, imala je Јelena Trivić, koja će na lokalnim izborima biti nosilac liste, piše RTRS.

– Opozicija će imati jednog kandidata, budite u to uvjereni, zato što se u ovim partijama nalaze ozbiljni i odgovorni ljudi – rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Upravo na odgovornost i poštovanje dogovora pozivaju u banjalučkom SDS-u. Kažu da od toga zavisi da li će jedan kandidat predstavljati opoziciju na narednim izborima. Do tada, Draško Stanivuković je isljučivo kandidat PDP-a, tvrdi prvi čovjek Gradskog odbora SDS-a.

– Mi smo u nekoliko navrata usvojili potencijalno moju kandidaturu, a između nas dvojice, dakle u ovom času, postoji još nekoliko imena, na čije odluke još čekamo i njihove stavove – istakao je Slavko Grbić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

S druge strane, u redovima vladajućih, već je odlučeno. U trku za novi mandat ide predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a i aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić. U političkom bloku “Okupljanje za Banjaluku” podršku Radojičiću dalo je deset partija.

(E.M/banjaluka.net)