Vijesti 25.03.2016.

Hodočašće Aleksandra Ljuboje za porodicu Demonjić

ČITANJE: 1 minuta
Aleksandar-Ljuboja-ATV
Sa ruksakom na leđima, snagom u nogama i vjerom u srcu dvadesetjednogodišnji Aleksandar Ljuboja iz Doboja krenuo je na hodočašće do manastira Ostrog.

Želja mu je da na tom putu pridobije ljude dobre volje kako bi pomogao porodici Demonjić iz Dragalovaca kod Stanara. Želja mu je da dobiju svoj krov nad glavom.

“Nemaju nikakve uslove za život. Žive kao podstanari a već im i deložacija prijeti iz te kuće. Ako budu izbačeni nemaju gdje ostati. Otac i majka nisu zaposleni, mališani imaju 12, 11 i pet godina. Nadam se d će dosta ljudi da čuje, da prikupim te potencijalne donatore, da se jave. Kroz sve gradove Republike Srpske ću, kao što sam rekao, da prođem i svakom ću da napomenem da je ovo sve u humanitarne svrhe i da mi je jedini cilj da tu petočlanu porodicu obezbijedim za život”, priča Aleksandar Ljuboja.

Aleksandar je svakodnevno pješačio nekoliko kilometara kako bi stekao kondiciju i pripremio se. Dobro je proučio maršrutu. Putešestvije bi trebalo da traje dvadesetak dana.

“Prolazim kroz gradove Republike Srpske, idem preko Rače u Srbiju, Šabac, Valjevo, pa na Crnu Goru, Berane i manastir Ostrog”, objašnjava Ljuboja.

Oko 650 kilometara dijeli Aleksandra do njegovog cilja. Nada se da će ga na tom putu poslužiti i vrijeme i snaga.