Magazin 25.09.2015.

Holanđani dobijaju prvi taksi bez vozača

ČITANJE: 2 minute
taksi-holandija
Da je uvođenje vozila sa auto-pilotom u svakodnevni saobraćaj bliže nego što se misli, pokazuje primjer iz Holandije. U novembru će u toj zemlji početi da saobraćaju prva električna robotizovana WEpod vozila, a korisnici će moći da ih rezervišu pomoću posebne smartfon aplikacije.

Autonomno vozilo nazvano WEpod prevoziće putnike između dva gradića, Ede i Vaheningen, u istočnoj pokrajni Helderland.
Iako u svijetu već postoje robotizovana električna vozila, kao što su ParkShuttle u Roterdamu, ili Heathrow Pod u Londonu, ona su projektovana tako da se kreću isključivo po unaprijed određenoj saobraćajnoj traci ili u pješačkim zonama.

Za razliku od njih, WEpod će se kretati regularnim putevima, zajedno sa drugim učesncima u saobraćaju.

U probnom periodu, WEpod se neće koristiti u zahtjevnim situacijama, kao što su saobraćajni špicevi, noćni uslovi vožnje ili loši vremenski uslovi.

Kretanje vozila i bezbjednost putnika nadziraće se iz posebnog kontrolnog centra.

U WEpod će moći da se smjesti do šest osoba, a maksimalna brzina neće prelaziti 25 km/h. Vozilo će se kretati uz pomoć kamera, radara, lasera i GPS uređaja, koji će nadzirati okolinu.
Istraživači sa Univerziteta u Vaheningenu, koji testiraju vozila prije puštanja u saobraćaj, kažu da će WEpod takođe biti opremljen dodatnim kamerama za snimanje i registrovanje prostornih repera koji će služiti kao dopunska navigacija u slučaju da je GPS navođenje neprecizno zbog prepreka na putu, poput drveća.

Korisnici će ovaj svojevrsni “taksi bez vozača” moći da rezervišu putem aplikacije za smartfon.

Putnik samo treba da upiše lokaciju sa koje kreće i krajnju destinaciju, a maršrutu određuje samo vozilo.

Električna robotizovna vozila koja će se koristiti u Holandiji projektovala je francuska firma EasyMile, za potrebe projekta Citymobil2. Ovaj projekat finansirala je EU u potrazi za novim rješenjima javnog saobraćaja u urbanim sredinama.

Vozila su već testirana u mestu Vantaa, u Finskoj, gdje je ovaj vid prevoza do sada koristilo 19.000 putnika, kao i u kampusu Univerziteta u Lozani, u Švajcarskoj.

Nakon probnih vožnji, tokom kojih će se holandski WEpod kretati po unaprijed određenim rutama, vozila će ući u redovnu upotrebu od maja 2016.

Očekuje se da će osim na relaciji Ede – Veheningen kasnije početi da saobraćaju i u drugim oblastima u Holandiji.

(B92)