Magazin 18.04.2016.

Holivudski glumac prihvatio pravoslavlje

ČITANJE: 2 minute
Dzonatan-Dzekson
Holivudski glumac Džonatan Džekson, dobitnik pet Emi nagrada, u intervjuu datom tokom svoje nedavne posjete Manastiru Vatopedu na Svetoj Gori, govori o tome kako je postao pravoslavac.

“Moram da odam slavu i čast Ocu i Sinu i Svetom Duhu za blagodat i milost koja mi je preko potrebna.
… hvala svim monasima sa Svete Gore koji se neprestano mole za cijeli svijet”, rekao je dobitnik pet Emi nagrada, glumac Džonatan Džekson.

Džonatan Džekson pričao je da je 2007. godine snimao film u Rumuniji i da je imao nedjelju dana slobodno kada su sa ekipom filma otišli u Rim.

Dzekson i supruga

“Moja žena je Italijanka, tako da smo željeli da posjetimo Rim. Odgajan sam kao protestant i nisam ništa znao o Pravoslavnoj crkvi, ali sam mnogo volio Boga i tražio sam ga od svoje dvanaeste godine čitajući Sveto Pismo i održavajući neku vrstu molitvenog pravila.

“Dok smo bili u Rimu bili smo obuzeti osećanjem pristustva mučenika i svetih, što hodamo ulicama kojima su hodali Sveti Petar i Pavle.”

Kad smo ušli u Koloseum, unutra je bio veliki krst i moja žena je pitala šta će krst tu. Približili smo se i vidjeli da je to spomenik mučenicima, i nešto nas je preplavilo, mogli smo to da osjetimo u vazduhu.

Tada sam shvatio da moram da se upoznam sa istorijom hrišćanstva. Iako sam čitao Sveto Pismo mnogo godina, nisam znao ništa o istoriji hrišćanstva, nisam znao ništa o onome što se desilo poslije Djela apostolskih”, pričao je glumac uzbuđeno.

“Moj um i srce su počeli da se otvaraju, želio sam da saznam više”, rekao je.

Džonatan je rekao da je proveo 3,5 godine čitajući istoriju hrišćanstva još ne upoznavajući se sa Pravoslavnom crkvom jer je u Americi dostupna samo katolička i protestantska literatura.

Glumac je ispričao kako je posjetio jednu pravoslavnu crkvu i tu osjetio veliku povezanost sa Bogom.

Pogledajte njegov intervju:

(Kurir)