Magazin 06.12.2015.

Hor “Viva Vox” oduševio banjalučku publiku!

ČITANJE: 2 minute
viva vox
Jedan od nastupa koji se riječima teško može opisati u subotu naveče publici u sportskoj dvorani “Obilićevo” u Banjaluci priredio je čuveni hor “Viva Vox” iz Srbije.

O njihovoj popularnosti, koju uživaju i u gradu na Vrbasu, dovoljno su govorila dva reda posjetilaca koja su ispred dvorane sezala sve do glavne ulice. Međutim, nestrpljenja nikom nije nedostajalo, jer su znali šta ih unutra čeka.

Na koncert u Banjaluci se dugo čekalo, što je na početku nastupa naglasila dirigentkinja hora Jasmina Lorin, ali je upravo to bio i razlog da još više uživaju kako sami članovi hora, tako i publika koja se nije štedila.

Već na samom početku izvodeći klasik “Africa”, grupe “Toto”, publika je počela da pleše, aplaudira i daje podršku članovima.

Usljedila je raznolika i, već po običaju, vokalno perfektna “šetnja” kroz stilove. Izvodili su sve, kako naš narod voli reći od “Silvane do ‘Nirvane'”, a teško je prihvatiti činjenicu da sve numere izvode a cappella bez instrumentalne pratnje.

Dragan Maksimović, menadžer hora istakao je da su dugo primali pozive za koncert u Banjaluci.

-Ali, izgleda da ne može da se desi pre nego što treba da se desi. Koliko mi se čini po reakcijama publike ovo je bio pravi momenat da se on i desi- rekao je Maksimović.

Napomenuo je da je doživljaj “Viva Voxa” na koncertu uživo nešto što bi svako trebalo da osjeti.

-To nema veze sa televizijskim prenosom, koncertom na radiju ili snimcima na YouTubeu. Vrlo su specifični, oni kupuju svojom dobrom energijom i dišu kao jedan i kao neko ko je stalno sa njima iznenađen sam kako oni funkcionišu i na putovanjima i iza bine- naveo je Maksimović.

Drugi dio koncerta, obilježila je, prije svega, prava “grmljavina”, jer su se na repertoaru našli, uz nekoliko modernih hitova, “Nirvana”, čuvena, koja ih je i proslavila “Du Hast”, sastava “Rammstein”, “Prodigy”…

publika viva vox

Članovi hora, koji pored pjevanja ozbiljnu pažnju posvećuju i izgledu i dizajnu svojih nastupa, te prigodnim koreografijama zaista su pravi spektakl za oči i uši.

Branka Bajset, u horu je od samog osnivanja te je navela da joj je drago što su konačno uspjeli da dođu u Banjaluku. Napomenula je da je prepuna pozitivnih utisaka, kao i da se nada da je to samo prvi u nizu koje će organizovati u BiH.

“Viva Vox” je prije dvije godine nastupio i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih Nacija u Njujorku, kada je njihova popularnost dobila svjestke razmjere. Nastup u Banjaluci završili su izvodeći na bis numeru “Ajde Jano”. Jedino što je banjalučka publika mogla da uradi bilo je da im se zahvali aplauzom i ovacijama koji su trajali nekoliko minuta.

(NN)