Vijesti 27.11.2022.

Horde Zla pravile nered u Širokom Brijegu, uhapšeni u klubu navijača FK Velež

ČITANJE: 1 minuta

Sinoć nakon ponoći je došlo do incidenta u Širokom Brijegu u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo Horde Zla. Oni su uhapšeni tokom noći u klubu navijača FK Velež – Red Army u Mostaru, potvrđeno je za Klix.ba.

Od ranije je poznato da najvatreniji navijači Sarajeva i Veleža gaje prijateljske odnose, stoga nije čudno da su ih zatekli u prostorijama Red Armyja.

Kako je za Kliks kazao portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, navijači FK Sarajevo su narušavali javni red i mir u Širokom Brijegu i oštetili dva putnička motorna vozila.

“U Mostar su otišli u Klub Red Army u Fejićevoj ulici gdje ih je policija pronašla i prepoznala po registarskim oznakama. Lišeni su slobode njih sedmero, svi iz Sarajeva. Utvrđeno je da su članovi navijačke grupe Horde zla i u četiri sata su predati u policijsku stanicu u Širokom Brijegu na daljnje postupanje”, kazao je Marić za Klix.ba.

Kod uhapšenih navijača je pronađena veća količina suzavaca, hladnog oružja, između ostalog nož te više teleskopskih i drvenih palica.

(N.S)

Oznake: Horde Zla