Vijesti 12.12.2015.

Hotel “Krajina” oštećen za 530.000 KM

ČITANJE: 2 minute
Hotel_Krajina_Mrkonjić_Grad
Direktor hotela “Krajina” u Mrkonjić Gradu Slobodan Puzić (45) i sin banjalučkog biznismena Jovana Vidovića, Siniša Vidović (39) te još dvije osobe osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili pomenuti hotel za oko 530.000 KM.

Osim Puzića i Vidovića osumnjičeni su i član Upravnog odbora “Krajine” Milorad Sajić (67) i vještak građevinske struke Mirko Dončić (74) svi iz Banjaluke. Prema policijskom izvještaju oni su raznim zloupotrebama ispod tržišne vrijednosti i nezakonito prodali suteren i terasu mrkonjićkog hotela “Krajina” banjalučkom biznismenu Jovanu Vidoviću. Osim toga omogućili su Vidoviću da ne plati ugovorenu cijenu nešto veću od 113.000 KM.

Iz CJB Banjaluka, navodeći inicijale, potvrđeno je da su pomenuti prijavljeni banjalučkom Okružnom tužilaštvu jer su krivičnim djelima oštetili hotel “Krajina” za oko 530.000 KM.

Izvor blizak istrazi je objasnio da je Puzić iskoristio položaj direktora “Krajine” i ovjerio lažnu odluku Upravnog odbora na osnovu čega su prodati suteren i terasa hotela Jovanu Vidoviću. Puzić je zatim, u namjeri da Vidovića oslobodi plaćanja, potpisao ugovor o preuzimanju duga između “Krajine”, Jovana Vidovića i privatnog preduzeća “Audi centar” iz Banjaluke čiji je vlasnik Siniša Vidović.

– Nakon ovih malverzacija, tokom 2015. godine preduzeće “Audi centar” je tokom stečajnog postupka u “Krajini”  prijavilo svoja potraživanja od ovog hotela bez umanjenja za preuzeti dug od 113.000 KM – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Osim ovoga Puzić je nemarnim odnosom prema imovini “Krajine” načinio dodatnu štetu od oko 217.000 maraka.  Sajića policija tereti da je kao član UO hotela donio odluku o prodaji suterena i terase bez ostalih članova odbora.

Siniša Vidović sumnjičen je da je zloupotrebama i falsifikovanjem poslovnih knjiga dug svog oca Jovana  preuzeo na svoje preduzeće.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je Sinišin “Audi centar” dugovao novac Jovanu Vidoviću, a hotel “Krajina” dugovala je “Audi centru”.

– “Audi centar” i Jovan Vidović su se dogovorili da dugom hotela “Krajina” bude pokriveno ono što banjalučki biznismen nije uplatio prilikom kupovine dijela ugostiteljskog objekta u Mrkonjić Gradu  – kazao je ovaj izvor medijima.

Vještak

Vještaka Mirka Dončića policija sumnjiči da je tokom 2013. godine svjesno kršeći Zakon obavio vještačenje sporne terase i suterena hotela “Krajina”. Na teret mu stavljaju da je vrijednost spornih nekretnina dosta umanjio. U izvještaju protiv njega se navodi da je drugi vještak  2007. procijenio hotel na 468.000 KM, a treći vještak 2015. na 293.500 KM. Na osnovu toga je utvrđeno da je Dončić svojim vještačenjem hotelu načinio štetu od najmanje 180.000 KM.

(Glas Srpske)