Vijesti 13.02.2016.

Hrabra starica stolicom udarila napadača i spasila se

ČITANJE: 2 minute
perisic starica
Supružnici Veljko (76) i Dragica (83) Perišić kažu kako su uznemireni, ali ne i uplašeni, nakon što je prije nekoliko dana Hasan J. (43) iz Cazina pokušao silovati Dragicu.

Ovaj bračni par živi u skromnoj kućici, koja se nalazi u selu Miljevci, neposredno uz regionalni put koji preko Lušci Palanke povezuje Sanski Most i Bosansku Krupu.

Starica kaže kako je napadač jednostavno banuo u njihovu kuću, te da je bio vidno pijan. Dodaje kako njen suprug, koji se otežano kreće, u tom trenutku nije bio kod kuće. Napadač je, čim je ušao, skinuo pantalone i pokazao polni organ starici, upućujući joj prostačke riječi, te ju je potom pokušao i dodirnuti.

-Možda bi se neka druga žena uplašila, ali ja nisam. Rekla sam mu da je bezobrazan i da tu stvar može pokazati kod svoje kuće. Tada sam dograbila stolicu i dva puta ga odalamila po glavi- opisuje Dragica ovaj događaj.

Kaže kako je nasilnik bio iznenađen njenom reakcijom, te je brzo pobjegao glavom bez obzira. Dragica priča da joj napadač poznat, jer je u nekoliko navrata i ranije dolazio kod njih.

-Sram neka ga bude, svaki put smo ga počastili kavom i rakijom, a on nam tako vraća. Slobodno mu poručite da mi više ne dolazi jer ću ga drugi put dočekati s oružjem- oštro poručuje Dragica uz odobravanje njenog supruga.

Supružnici kažu kako su u braku punih 47 godina, te da nemaju djece, a danas preživljavaju od skromne invalidnine.

U policiji kažu da su odmah nakon napada pronašli napadača u obližnjoj Lušci Palanci i uhapsili ga. Nakon saslušanja u policiji i Kantonalnom tužilaštvu pušten je na slobodu.

Mještani Lušci Palanke kažu kako je napadač beskućnik porijeklom iz Cazina, koji posljednjih nekoliko godina živi na području te opštine, te da se radi o osobi sklonoj alkoholu i nedoličnom ponašanju.

(NN)