Vijesti 15.03.2016.

Hrabri Viktor treći rođendan proslavio sa doktoricama i sestrama koje su mu spasile život

ČITANJE: 2 minute
viktor
Uprkos teškoj situaciji koja ga pratila od samog rođenja (rođen u 25. nedjelji sa svega 750 grama), maleni Viktor iz Banjaluke pobijedio je sve poteškoće i izglede koji su bili protiv njega i juče proslavio treći rođendan.

Njegova priča i borba za život počinju 14. marta 2013. godine. Iako je trudnoća tekla sasvim uredno, u 25+3 gestacijskoj nedjelji iznenada i bez ikakvih simptoma koji bi mogli naslutiti nevolju kreće porođaj.

-Njegovo rođenje je propratio gromoglasan plač, što ga je na samom početku obilježilo kao pobjednika. Borba je trajala 77 dana, koliko je boravio na Odjeljenju intenzivne njege Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci pod nadzorom dr Vesne Novaković. Zahvaljujući njenoj požrtvovanosti, kao i cjelokupnog osoblja ovog odjeljenja, Viktor je proslavio svoj pobjednički treći rođendan kao potpuno zdrav, veseo i razigran dječak- s ponosom i srećom priča majka Jelena Glišić-Ječmenica.

Tokom njegove i njihove borbe, bilo je mnogo dijagnoza, nedaća i brige, od krvarenja u mozgu, sepse, nekoliko transfuzija krvi, upala pluća i raznih sumnji na oboljenja, no sve su to uspjeli prevazići.

-Našu borbu obilježili su nesigurnost, bojazan i neznanje. Nismo znali sa čim se borimo i šta da očekujemo, a gledajući ga u onoj maloj plastičnoj kutiji, okružen iglama i cjevčicama, raznim aparatima, tako sitnog i malog, osjećala sam se užasno bespomoćno- priča Jelena.

Ističe da je život čudo i da treba vjerovati da čuda stvarno postoje te da ta mala bića od nekoliko stotina grama uprkos svim problemima koji im se nađu na putu stasaju u velike ljude. Viktor je prvi dio svog pobjedničkog rođendana, sada već po tradiciji, proslavio posjetom Odjeljenju intenzivne njege u UKC RS u Banjaluci.

-Posjetili smo našu doktoricu Novaković te drage i vesele sestre, da zajedno s njima obilježimo ovaj dan, koji smo s osmijesima i srećom dočekali. Zahvaljujući njihovom predanom radu i iskrenoj borbi, Viktor je jedno srećno i zadovoljno dijete, a i mi s njim. Njih nikada ne smijemo zaboraviti i ja to neću dozvoliti-završila je priču ova srećna majka.

(NN)