Hrvatska: Lopov odgrizao zlataru dio kažiprsta

zlato
zlato
Rijeka – U pokušaju pljačke zlatare u Crikvenici, na hrvatskom primorju, jedan švajcarski državljanin vlasniku zlatare odgrizao je dio kažiprsta, prenosi Hina.

Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je zbog razbojništva i napada na vlasnika zlatare dvoje državljana Švajcarske zadržano u istražnom zatvoru.

Kako prenosi agencija Hina, muškarac (22) i žena (45) iz Švajcarske osumnjičeni su da su 22. decembra oko 18 h ušli u zlataru u Crikvenici i od vlasnika zatražili da im pokaže nakit.

Tada je muškarac nožem nasrnuo na vlasnika zlatare i nekoliko puta ga udario drškom noža i šakom u glavu kako bi ga savladao.

Pljačkaši su potom uzeli zlatan nakit vrijedan oko 60.000 kuna (oko 8.000 evra). Vlasnik ih je na izlasku iz zlatare sustigao, ali mu je napadač u otimanju odgrizao dio desnog kažiprsta.

Nakon intervencije vlasniku zlatare amputiran je deo prsta.

(Agencije)

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i