Politika 25.01.2016.

Hrvatska: Otvoren “registar izdajnika”

ČITANJE: 2 minute
original-Hrvatska-zastava_0
Nakon što je novi hrvatski ministar za pitanja ratnih veterana najavio izradu “registra izdajnika” nacionalnih interesa Hrvatske, a podržao ga potpredsjednik Vlade Hrvatske, kolektiv SKROZ napravio je internet stranicu na kojoj se svi “izdajnici” mogu sami potpisati.

Plima prijava na stranici http://www.registar-izdajnika.org/ bila je tolika da je stranica doslovno bila preplavljena i često je bila nedostupna, prenose mediji.

Uprkos tome, tokom noći u registar se upisalo više od 1.000 “izdajnika”, a do nedjelje popodne broj je dostigao skoro 2.400 onih koji smatraju da ovakve interese i treba izdati.

U “registru izdajnika”, između ostalog, napisano je – “Rođen `90, taman na vrijeme da izdam”, “Jer sam od ekstremnih čudaka napravio ministre. Sramim se. Ja bih nazad u Kanadu”, zatim “LJevak sam, nisam išla na vjeronauku, učila sam ćirilicu, ne pratim papu na Tviteru, zgodni su mi Srbi, mislim da više volim ovu zemlju nego ljude koji žive u njoj”.

Upisao se i funkcioner opozicionog SDP-a Peđa Grbin, koji je zatim na svom Fejsbuk profilu kao razlog naveo to da je “izdajnik” zato što je “srbočetnički-unističko-udbaški-partizanski zločinac”.

Grbin je pozvao sve građane koji se ne slažu sa ovakvim prijedlozima i takvim vođenjem politike da posjete stranicu “registar izdajnika” na internetu i pridruže se popisu.

Hrvatski ministar za pitanja ratnih veterana Mijo Crnoja najavio je, prije formiranja nove vlade, sastavljanje i objavljivanje “registra izdajnika nacionalnih interesa Hrvatske” i “registar agresora” na tu državu, a tu ideju podržao je prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko.

U Crnojinom programu predviđa se i procesuiranje ratnih zločinaca “agresorske vojske”, veća zastupljenost “Domovinskog rata” u udžbenicima i uspostavljanje stalne saradnje i podrške udruženjima veterana.

Crnoja je u subotu na HRT-u ponovio da ne odustaje od “registra izdajnika” i poručio da svako ko se ogriješio treba da se nađe u takvom registru.

(Agencije)