Region 15.02.2021.

Hrvatska popušta mjere

ČITANJE: 1 minuta

U Hrvatskoj su od danas na snazi blaže epidemiološke mjere i počinju da rade kafići jer mogu da prodaju pića i napitke “za van”.

Moći će da rade i teretane, fitnes centri i škole stranih jezika, dječje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice, navodi Hina.

Popuštanje mjera propraćeno je preciznim epidemiološkim okvirom, pa se tako osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih.

Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje čekaju isporuku moraju da održavaju rastojanje od dva metra i da koriste maske, a na objekte treba da budu stavljena obavještenja o epidemiološkim mjerama.

U teretanama i fitnes centrima na 20 kvadratnih metara smije da bude jedna osoba, a vlasnik o tome mora istaći obavještenje na ulazu.

Škole stranih jezika treba da ograniče broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak od najmanje dva metra između polaznika, uz obavezno korišćenje maski.

Na osnovu zahtjeva županijskih štabova civilne zaštite Istarske i Primorsko-goranske županije, otvaranje kasina, automat klubova i kladionica u tim županijama je odloženo za sedam dana.

Za automat klubove, kasina i kladionice važe epidemiološke mjere kao i za trgovine, zavisno od veličine, pa se mora voditi računa o broju osoba.

(E.M)

Oznake: Hrvatska