Biznis 27.01.2016.

Hrvatska preduzeća zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Stanarima

ČITANJE: 1 minuta
stanari hrvatska
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izjavio je da su preduzeća iz Hrvatske zainteresovana za pokretanje proizvodnje u opštini Stanari.

Jerković je izrazio zadovoljstvo što u ovoj opštini nema nezaposlenih zahvaljujući termoelektrani “Stanari”, te što se ukazuje prilika za zapošljavanjem još radne snage.

Na sastanku sa načelnikom opštine Stanari Dušanom Panićem i predsjednikom Skupštine opštine Ostojom Stevanovićem, potpredsjednik Srpske je pohvalio dobar odnos predstavnika lokalne vlasti i povratničke hrvatske populacije.

Panić je istakao da je potrebno poboljšati uslove za povratak Hrvata u ovu lokalnu zajednicu, te je zamolio Jerkovića da, u skladu sa nadležnostima, pomogne kod nadležnih institucija Srpske u obnovi porodičnih kuća i infrastrukture u povratničkim mjestima, a kao prioritet je naveo izgradnju mjesne kancelarije u Dragalovcima.

Panić je potpredsjednika Srpske, na jučerašnjem sastanku, informisao da najmlađa opština u Srpskoj broji 7.500 stanovnika u 13 naseljenih mjesta, a godišnji budžet je 6,5 miliona KM.

Opština finansira prevoz osnovaca i srednjoškolaca, stipendiranje studenata, ali i brojne projekte, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

Jedan od većih planova opštine u budućem periodu biće izgradnja vodovoda.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, Jerković je posjetio povratničko mjesto Dragalovci.

Sastanku u opštini i posjeti Dragalovcima prisustvovali su i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić i stručni saradnik iz kabineta potpredsjednika Mario Zeko.

(Agencije)