Politika 27.05.2016.

Hrvatska: Rasprava o smjeni Karamarka

ČITANJE: 1 minuta

Navodni ultimatum od 48 časova koji je lider “Mosta” i potpredsjednik hrvatske Vlade dao Karamarku da svojevoljno ode sa pozicije ističe danas, prenose hrvatski mediji.

Petrov je juče izjavio da Karamarko više ne može da bude član Vlade i da će poslanici, ministri i članovi Nacionalnog savjeta “Mosta” glasati za opoziv.

Glasanje o povjerenju Tomislavu Karamarku traže poslanici SDP-a i Silvano Hrelja iz HSU, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade zbog poslovne povezanosti firme “Drimia” njegove supruge Ane s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića u sukobu interesa i da je u vezi s fizičkim i pravnim licima “čiji su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana”.

Oni smatraju da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko, kao prvi potpredsjednik Vlade, donosi objektivne i nepristrasne odluke, u interesu Hrvatske i njenih građana.

Predstavnici HDZ-a, čiji je Karamarko predsjednik, juče su najavili da ova stranka i njeni koalicioni partneri ostaju uz Karamarka, te da će SDP izgubiti na glasanju u Saboru.

Glasanje u Saboru očekuje se u narednih petnaestak dana.

(Agencije)