Sport 20.01.2022.

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena od Crne Gore

ČITANJE: 2 minute

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak i neočekivan poraz od Crne Gore 32:26. Ostala je tako samo na teoriji za plasman u polufinale jer je već na dva poraza, a još je čekaju dvoboji s favoritom Danskom, jakim Islandom i hit-momčadi prvenstva Nizozemskom.

Bila je to daleko najlošija utakmica Hrvatske na ovom prvenstvu. Kako je i pomoćnik izbornika Ivano Balić to analizirao na poluvremenu, na početku se loše stajalo u obrani, Crna Gora je stvorila prednost, a u napadu se počelo žuriti. Nekoliko tehničkih grešaka i ishitrenih udaraca dodatno je odvojilo Crnu Goru te je s prednošću od +6 i zaključila poluvrijeme.

Briljirao crnogorski vratar

Na startu drugog dijela na gol je stao Alilović, u igru su ušli i Načinović te Mandić. Uspio je povratnik u reprezentaciju povezati nekoliko obrana, u napadu se igralo nešto bolje, ali Crna Gora nikako nije dopuštala Hrvatskoj da se približi na razliku manju od četiri gola.

Svaki put kad je izgledalo kao da se pruža prilika za povratak, tu bi nadu prije svega ugasio sjajni crnogorski vratar Nebojša Simić (14 obrana, 40%), a zatim i šuteri predvođeni Brankom Vujovićem koji je postigao sedam pogodaka. Toliko je zabio i Miloš Vujović, a pivot Nemanja Grbović bio je strijelac pet pogodaka, piše Index.hr.

Napad nije bio na razini

Kod Hrvatske je najsigurniji bio Ivan Čupić (7/8 realizacija), dok je ostatak napada bio ispod razine na kojoj je bio dosad na prvenstvu. Izostao je doprinos Martinovića (1/5) i Lučina (2/5), a Cindrić je morao forsirati pa je uz pet golova imao i isto toliko promašenih udaraca.

Vratari također nisu mogli parirati Simiću na drugoj strani, Pešić je imao sedam obrana (25%), od kojih nekoliko na kraju, kad je sve već bilo gotovo, a Alilović tri (27%). Na kraju po statistici imaju samo četiri obrane manje od Simića, ali on je u ključnim trenucima branio zicere i stoga je zasluženo dobio titulu igrača utakmice.

(A.M.)