Region 30.05.2021.

HRVATSKI HOTELIJERI OPTIMISTIČNI: Stanje rezervacija i prodaje bolje nego prošle godine

ČITANJE: 1 minuta

Hrvatski hotelijeri su pred početak juna optimističniji nego prije nekoliko nedjelja, jer je epidemiološka situacija bolja, a i stanje rezervacija i prodaje je bolja nego prošle godine.

Hotelijeri očekuju veći dolazak turista od ovog vikenda i sljedećeg kada i počinje prava sezona, prenosi Tanjug.

– Epidemiološka situacija se popravlja, definisan je okvir režima prelaska granica i radi se na bilateralnim dogovorima. S popuštanjem mjera, rastu optimizam i želja za putovanjima, što se odmah vidi na rezervacijama. U nekim razdobljima i nekim vrstama smještajnih kapaciteta, prvenstveno kampovima i hotelima viših kategorija, rezervacije se približavaju brojkama iz 2019. godine – prenio je sajt Indeks izjavu direktora Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernarda Zenzerovića za agenciju Hina.

Hotelijeri, kako dodaje, još ne očekuju maksimalnu popunjenost u junu, ali u julu i avgustu se nadaju pravim turističkim gužvama i da će imati otvorene sve objekte, a uvjereni su i da ove godine mogu da ostvare i vrlo dobru postsezonu, za razliku od prošle.

U potražnji i rezervacijama hotela najaktivnija su tradicionalna tržišta, poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke, a dobro idu i rezervacije hrvatskih turista.

(N.S)