Vijesti 15.11.2015.

Hrvatski inženjer poginuo u terorističkom napadu u Parizu

ČITANJE: 1 minuta
Milko Jozic
Belgijska policija je potvrdila da je dvoje Belgijanaca iz Liježa, Elif Dogan i Milko Jozić, izgubilo živote u pravom pokolju koji su u Parizu počinili islamski teroristi u dosluhu s naredbodavcima iz tzv. “Islamske države Iraka i Sirije”.

Jedna od žrtava je inženjer Milko Jozić iz Belgije, porijeklom iz Hrvatske. Sudeći po prezimenu, Milko je porijeklom iz neke od balkanskih zemalja.

Mediji prenose da Milkove djevojka i kćerka nisu mogle da ga dobiju na telefon u subotu do 14 sati. On i njegova djevojka trebalo je da se nađu u Parizu nakon čega je on trebalo da ode na službeni put u Kinu. Izgubili su život jer su se nalazili u blizini dvorane Bataklan. Prijatelji su ih tražili, ali nisu mogli da ih nađu u stanu.Takođe, Milko i Elif su zajedno radili, a posljednji put su nekome poslali SMS pola sata prije pucnjave, prenose belgijski mediji.

Takođe, policija je u Briselu uhapsila više osoba pod sumnjom da su bili u vezi sa terorističkim napadima u Parizu, potvrdio je jedan zvaničnik belgijskog ministarstva pravde.

Belgijska policija je hapšenja više sumnjivih za vezu sa teroristima u Parizu izvršila u briselskoj četvrti Molenbek, za koju se smatra da je jedno od uporišta islamskih fundamentalista.

Prema izvještaju belgijskog dnevnika “Dernijer er”, trojica terorista iz organizovane grupe koja je svirepo ubila 128 osoba su bili belgijski državljani.

(NN)