Sport 11.01.2016.

Hrvatski mediji: Istorijsko iživljavanje vaterpolista Srbije

ČITANJE: 2 minute
vaterpolo
Hrvatski mediji ocijenili su da je vaterpolo reprezentacija Srbije, na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu, nanijela Hrvatskoj najteži poraz u istoriji tih takmičenja.

Uvjerljivu pobjedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i, kako se navodi, jedan od najtežih uopšte u istoriji.

Izvještač HRT-a je konstatovao i da je to, nažalost, bila repriza iz finala SP-a u Kazanju prošle godine kada je Srbija pobijedila Hrvatsku 11:4.

Navodi se i da su Srbiju do pobjede predvodili Dušan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dok je Stefan Mitrović postigao dva.

Podsjeća se i da je Hrvatska posljednji put pobijedila Srbiju prije više od pet godina, u polufinalu EP u Zagrebu u septembru 2010.

Zagrebačcki Jutarnji list pod naslovom “Istorijsko iživljavanje u Beogradu: Srbija se poigrala s hrvatskim majstorima”, konstatuje da su u hrvatske “barakude” mogle i teže da stradaju od domaćina da nisu malo “prikočili” u zadnjoj četvrtini.

Kako su hrvatski vaterpolisti izgledali u bazenu, kako se navodi, najbolje je ilustrovala i rečenica HTV-ovog komentatora Miće Dušanovića koji je kraj igre prizivao čitavih pet minuta prije nego što je sviran kraj utakmice.

Agencija Hina je javila da su u prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u Beogradu hrvatski vaterpolisti doživjeli neugodan i težak poraz.

Izvještač Hine kaže da je u jednom trenutku bilo nade da je u Kombak areni u Beogradu moglo da dođe do utakmice koja će biti uzbudljiva do posljednjeg trenutka.

Nažalost, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo, konstatuje Hina.

Da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju Evropskog prvensta u Beogradu konstatuje i zagrebački Večernjak, koji kaže da su domaći slavili s 13:6 i tako su “brakudama” nanijeli najteži poraz u istoriji velikih takmičenja.

Splitska “Slobodna Dalmacija” je objavila: “Hrvatska se u trećoj četvrtini potpuno raspala. Sa srpske strane je zabijao ko je stigao… Nažalost, bio je to najteži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i jedan od najtežih uopšte u istoriji ”barakuda””.

Index.hr je u tekstu pod naslovom “Klasik koji to nije bio: Srbija Hrvatskoj nanijela najteži poraz u istoriji”, naveo da je Hrvatska teško poražena od Srbije na otvaranju EP u Beogradu.

– Domaći su slavili s 13:6 i tako su nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u istoriji velikih nadmetanja. Tačnije, izjednačili su, jer je ista ta Srbija sa sedam razlike dobila Hrvatsku prošlog ljeta u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju kad je na kraju na semaforu stajalo 11:4- podsjeća Index.

U beogradskoj Kombak areni sudarili su se aktuelni svjetski i evropski prvak reprezentacija Srbije i olimpijski pobjednik – selekcija Hrvatske.

(Agencije)