Vijesti 26.02.2016.

Hrvatski zamjenik ministra turizma pljuvao srpske turiste, pa ih pozvao u “Lijepu njihovu”

ČITANJE: 1 minuta
zamjenik ministra turizma hrvatska
Zamjenik hrvatskog ministra turizma Robert Pauletić izjavio je danas da su njegove negativne izjave o stranim turistima bile šala i satira
Mediji su prenijeli njegov tekst iz 2008. u kojem je napisao da je napustio hotel, jer je u njemu bila grupa turista iz Srbije koji su ljetovali u Hrvatskoj. Prošlog ljeta se na društvenim mrežama takodje negativno izrazio o turistima iz Japana.

-Ovim putem bih pozvao turiste iz Japana i Srbije, koje izuzetno cijenim, ali sve druge turiste, da dođu u Hrvatsku, jer je ovo najljepša zemlja na svijetu- rekao je Pauletić novinarima u Splitu.

Pauletić se obratio novinarima povodom negativnih reakcija u javnosti na njegove stare izjave u kojima je pogrdno govorio o turistima iz Japana i Srbije. On je rekao da mu nije bila namjera da nekog uvrijedi i dodao da nije nacionalista.

-Cijeli život putujem i pišem tekstove koji su pomalo satirični. To je ponekad specifičan dalmatinski humor – objasnio je Pauletić i naglasio da voli Dalmaciju i Hrvatsku, ali da poštuje i tuđe, prenosi Večernji list.

On je rekao da nikad nije bio član stranke i da je svjestan da mora da mora da se prilagodi. Odbacio je tvrdnje da je u njegovim izjavama bilo govora mržnje. Upitan koje su mu kvalifikacije za zamjenika ministra turizma osim što puno putuje, Pauletić je rekao da su mu funkciju ponudili ljudi iz Mosta, jer vjeruju u njegove ideje.

Imenovanje Roberta Pauletića, putopisca, novinara i kvizaša, za zamjenika ministra turizma izazvalo je burne reakcije u medijima, ali i među pojedinim poslanicima u parlamentu zbog njegovih ranijih tekstova u kojima je vrijeđao strane goste.

(Kurir)