Vijesti 17.04.2021.

HUMAN GEST: Prodajom pica počelo prikupljanje sredstava za Slobodanovo novo srce

ČITANJE: 3 minute

Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, održava se danas ispred hotela “Jelena” u sklopu TC “Emporium” u Banjaluci.

Ispred  restorana “Jelena” prodaju  se pizze za pet KM koje pripremaju pizza majstori Siniša Malešević uz pomoć poznatog chefa Bojana Dragića, a sav novac od prodaje biće doniran za liječenje Slobodana Kovačevića.

Malešević, jedan od organizatora, ističe da je zadovoljan odzivom građana, prenose “Nezavisne”.

“Od donatora smo dobili materijal za 250 pizza, mada nam je menadžment hotela ‘Jelena’ rekao da će, ukoliko to potrošimo u nekom doglednom vremenu, oni ustupiti materijal, tako da možemo raditi i dalje”, kaže Malešević.

Dodao je da danas planiraju da naprave oko 400 pizza.

Prema njegovim riječima, preduzeće “Rema trade” ustupilo im je opremu za pripremu pizza, preduzeće “Carpas” je doniralo materijal za pripremu pizza, a preduzeće “Frutela” brašno, pizza sos…

Na svakoj kutiji je napisan humanitarni broj za Slobodana – 1457 koji će građani mogu  pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.

Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti.

“Tri puta više od plana”

Između 700 i 800 pica prodato je u subotu u sklopu humanitarne akcije za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplantacija srca.

Naime, ispred hotela “Jelena” u sklopu TC “Emporium” u Banjaluci za pet KM prodavane su pice, koje je pripremao pica majstor Siniša Malešević uz pomoć svima već poznatog šefa kuhinje Bojana Dragića, a sav novac od prodaje biće doniran za liječenje Slobodana Kovačevića.

Malešević, jedan od organizatora, ističe da je zadovoljan odzivom građana.

“Prodali smo tri puta više pica nego što smo na početku planirali”, kazao je Malešević i dodao da su od donatora dobili materijal za 250 pica, ali da su to do podne potrošili.

“Kada smo vidjeli da ćemo to da potrošimo do podne, odmah smo angažovali naše donatore da nam obezbijede još, da ne prekidamo, ali i sam mendžment hotela ‘Jelena’ nam je pomogao tako što su nam ustupili svoj repromaterijal pa da smo bez problema nastavili dalje”, kazao je Malešević i ističe da bi sutra trebalo da se zna tačan iznos koji su sakupili u ovoj humanitarnoj akciji.

Dodao je da će u narednom periodu napraviti još jednu akciju istog tipa, jer, kako kaže, razlog je sigurno velika zainteresovanost građana.

Podsjećamo, Kovačeviću je u februaru u Kliničkom centru Srbije u Klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplantaciju srca, koju je potrebno što prije obaviti.

(N.S)